As v nogah

adriatic slovenicaNaš sponzor:
Adriatic Slovenica
>spletno stran

V nadaljevanju je predstavljena Politika zasebnosti podjetja Zupy Sport, Zupan Branko s.p., ki je nosilec projekta As v nogah ter organizator nogometnih campusov v okviru akademije As v nogah.

Prosimo vas, da jo skrbno preberete, saj podaja natančen vpogled v to, kako se zbirajo, hranijo in obdelujejo osebni podatki, ter vaše pravice v zvezi s tem.

 

Za kakršnakoli vprašanja v zvezi z vašimi osebnimi podatki ali za preklic privolitve lahko stopite v stik s podjetjem prek elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pisno na naslov Zupy Sport, Zupan Branko s.p., Ul. II. Prekomorske brigade 39c, 6000 Koper.

 

Vaša zasebnost je pomembna

Podjetje Zupy Sport, Zupan Branko s.p. se zaveda pomena zasebnosti in se zavzema za popolno zasebnost svojih strank (udeležencev in njihovih staršev oz. skrbnikov) v okviru projekta As v nogah. Zagotavlja, da z osebnimi podatki ravna odgovorno in spoštljivo ter jih skrbno varuje skladno z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji, evropskimi zahtevami uredbe GDPR in internimi akti podjetja.

Do osebnih podatkov strank imajo dostop le pooblaščeni zaposleni v podjetju Zupy Sport, Zupan Branko s.p. in pogodbeni obdelovalci, izključno v okviru namenov, ki so predstavljeni v nadaljevanju. Dostop do osebnih podatkov je omejen izključno na obseg in namen, ki sta potrebna za nemoteno izvajanje delovnih procesov, izvajanje prodajnega procesa in trženjskih namenov skladno s privolitvijo posameznika.

 

Upravljavec osebnih podatkov

V okviru nogometnega projekta As v nogah je upravljavec osebnih podatkov podjetje Zupy Sport, šport, rekreacija in svetovanje, Zupan Branko s.p., Ul. II. Prekomorske brigade 39c, 6000 Koper (identifikacijska številka za DDV: SI50839764; matična številka: 5395887).

Osebne podatke zbira, hrani in obdeluje skladno z določbami Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov), z vsebino določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 s spremembami; ZVOP-1), ter vsemi internimi akti podjetja, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

  

Načini pridobivanja in vrste osebnih podatkov

  1. Zbiranje podatkov o obiskih spletnega mesta

Podjetje Zupy Sport, Zupan Branko s.p. lahko na spletnem mestu www.nogometas.si in www.asvnogah.si samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi računalnika obiskovalca spletnega mesta, med katere sodijo:

  • naslov IP,

  • vrsta brskalnika,

  • imena domen,

  • čas dostopanja,

  • naslovi spletnih strani, ki jih je uporabnik obiskal na spletnem mestu www.nogometas.si ali www.asvnogah.si

Podjetje Zupy Sport, Zupan Branko s.p. uporablja te informacije izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletnega mesta.

 

  1. Zbiranje podatkov v procesu prijave na nogometni campus akademije As v nogah

Podjetje Zupy Sport, Zupan Branko s.p. (v nadaljevanju: organizator) v procesu prijave na nogometni campus zbira in obdeluje naslednje podatke o starših/skrbnikih in otrocih, ki jih starši oz. skrbniki prijavijo na katerikoli nogometni campus akademije As v nogah:

  • ime in priimek starša oz. skrbnika,

  • naslov prebivališča starša oz. skrbnika,

  • elektronski naslov starša,

  • mobilno telefonsko številko starša,

  • ime in priimek otroka, spol ter datum otrokovega rojstva,

  • naslov prebivališča otroka,

  • konfekcijsko številko otroka in njegovo mobilno telefonsko številko (če bo imel telefon s seboj na campusu) in

  • morebitne zdravstvene posebnosti ter druge relevantne posebnosti otroka, ki jih kot organizator campusa mora poznati zaradi otrokove dobrobiti.

Te podatke organizator potrebuje za kakovostno izvedbo nogometnega campusa in jih hrani le toliko časa, kolikor je to potrebno za organizacijske potrebe campusa.

Podjetje Zupy Sport, Zupan Branko s.p. osebnih podatkov ne hrani dlje, kot je to potrebno za izpolnitev namena, zaradi katerega se obdelujejo. Za določitev ustreznega obdobja hrambe se upošteva obseg, naravo in občutljivost osebnih podatkov, namene, za katere se podatki obdelujejo in ali se lahko te namene doseže z drugimi sredstvi. 

Pri določitvi roka hrambe je treba upoštevati tudi zakonske roke kot na primer Zakon o davku na dodano vrednost, splošni zastaralni rok, rok za obravnavo pritožb ipd.. Ko osebni podatki niso več potrebni, se jih varno izbriše oziroma uniči.

 

Uporaba osebnih podatkov

V času nogometnega campusa organizator opravi tudi testiranje gibalnih in nogometnih sposobnosti igralcev in vratarjev. Rezultati teh meritev se skrbno hranijo in obdelujejo le za namen spremljanja napredka posameznega nogometaša.

Posreduje se jih samo in izključno udeležencem in/ali njihovim staršem/skrbnikom. Teh osebnih podatkov se v nobenem primeru ne posreduje tretjim osebam. V primeru znanstvenih raziskav s področja nogometa se podatke testiranj lahko uporabi izključno s predhodnim pisnim soglasjem staršev in v vsakem primeru obvezno anonimno (ni povezave med podatkom rezultata testiranja in imenom in priimkom udeleženca).

Podjetje Zupy Sport, Zupan Branko s.p. zbira podatke na spletnem mestu z namenom zagotavljanja njegovega pravilnega delovanja ter nudenja kakovostne storitve. Osebne podatke se zato lahko uporabi tudi za naslednje namene:

  • interne tržne raziskave,

  • obveščanje udeležencev oz. njihovih staršev/skrbnikov o novostih in dogodkih v okviru projekta As v nogah,

  • v primeru, da stranka ne želi več prejemati obvestil o dogodkih v okviru akademije As v nogah ali drugih novostih na spletnem mestu www.nogometas.si in www.asvnogah.si, se lahko kadarkoli odjavi preko elektronske pošte na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na naslov Zupy Sport, Zupan Branko s.p., Ul. II. prekomorske brigade 39C, 6000 Koper.

 

Obdelava osebnih podatkov

V okviru zakonskih pristojnosti se določeni osebni podatki razkrivajo naslednjim obdelovalcem podatkov:

  • računovodskemu servisu (vodenje računovodskih evidenc),

  • izvajalcem turističnih storitev, kot so hoteli, organizatorji potovanj, prevozniki, vodniki in podobno;

  • izvajalcem meritev in obdelovalcem rezultatov meritev testiranja gibalnih sposobnosti in nogometnih veščin,

  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme,

  • administratorju in skrbniku spletnega mesta.

 

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Zupy Sport, Zupan Branko s.p. se zavezuje, da bo osebne podatke varovalo v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov in uredbo EP General Data Protection Regulation, ki je začela veljati s 25.5.2018. Osebni podatki se bodo uporabljali samo za interne namene in ne bodo posredovani tretjim osebam.

Če bi bilo varstvo osebnih podatkov strank ogroženo in če bi bila ob tem izkazana verjetnost, da bi taka ogroženost varstva osebnih podatkov lahko povzročila veliko tveganje za pravice in svoboščine stranke, bo stranka o tem nemudoma obveščena.

 

Če bi bilo varstvo osebnih podatkov ogroženo, bo podjetje brez nepotrebnega odlašanja, najpozneje pa v 72 urah po seznanitvi z ogroženostjo varstva osebnih podatkov stranke o tem obvestilo pristojni organ.

 

Pravice uporabnika iz naslova varovanja osebnih podatkov

Kot posameznik, s čigar osebnimi podatki upravlja podjetje Zupy Sport, Zupan Branko s.p., ima stranka/uporabnik pravico do dostopa do osebnih podatkov oziroma vpogleda v podatke, pravico do ugovora obdelave svojih osebnih podatkov, pravico do njihovega popravka in pravico do pozabe (popolnega izbrisa osebnih podatkov iz vseh evidenc, če s tem nista kršena varnost in ogroženo zdravje posameznika).

Posameznik, ki ugotovi, da so kršene njegove pravice iz ZVOP-1, lahko zahteva tudi sodno varstvo. Sodno varstvo lahko zahteva ves čas, dokler kršitev traja, če je kršitev že prenehala, pa lahko v primeru, da mu v zvezi s kršitvijo ni zagotovljeno drugo sodno varstvo, vloži tožbo za ugotovitev, ali je kršitev obstajala.

Če želi posameznik uveljavljati katero koli od zgoraj navedenih pravic, lahko to stori z zahtevkom, ki ga pošlje bodisi po elektronski pošti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. bodisi na naslov Zupy Sport, Zupan Branko s.p., Ul. II. prekomorske brigade 39C, 6000 Koper.

 

Uporaba piškotkov (angl. cookies)

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki vsebujejo informacije o konfiguraciji in jih na računalnik obiskovalca/uporabnika naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili identiteto obiskovalca spletnega mesta.

 

S pomočjo piškotkov strežnik ve, da se je obiskovalec vrnil na spletno stran, kar se lahko uporabi za prilagoditev in izboljšanje spletne strani uporabniku. Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema.

 

Če jih obiskovalec spletnega mesta ne želi sprejeti ali pa želi biti obveščen preden se piškotek naloži na njegov računalnik, lahko to določi v nastavitvah brskalnika ali z uporabo povezave na pasici “Nastavitve piškotkov” v spodnjem desnem kotu brskalnika.

Za izvedbo prijave otroka na campus je uporaba piškotkov nujna. Storitve na spletnem mestu se lahko v omejenem obsegu uporabljajo tudi brez piškotkov. 

Za več informacij o piškotkih in kako preprečiti namestitev piškotkov, obiščite spletno mesto: http://www.allaboutcookies.org